ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Κωδικός εκδρομής: 907

ΕΚΔΡΟΜΗ

Οδική εκδρομή σε πανόραμα Ρουμανίας - Μολδαβίας, 10 ημέρες


Αναχωρήσεις: 21/10

 

 Σύντομη περιγραφή: 10 ημέρες οδική εκδρομή σε Ρουμανία και Μολδαβία. Η εκδρομή περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και θα δούμε μέρη όπως Σόφια, Καρπάθια,Μπρασόβ,Βουκουρέστι και Σαντάνσκι.Το ταξιδιωτικό πακέτο περιλαμβάνει ημιδιατροφή και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

 

1η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ καθώς και στον Πλαταμώνα για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ - έλεγχος διαβατηρίων - άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ Ή ΜΠΡΑΣΩΒ:Πρωινό και αναχώρηση για ΡΟΥΜΑΝΙΑ και τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μετά το δείπνο, θα κάνουμε περπατώντας την πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ - ΠΕΛΕΣ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ: Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ, συνεχίζουμε για το φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ). Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία και τέλος θα επισκεφθούμε την ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ, κέντρο των χειμερινών σπορ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ & ΛΙΜΝΗ ΜΠΙΚΑΖ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ: Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. Η διαδρομή μας κατά μήκος της λίμνης Μπικάζ και του περίφημου ομώνυμου φαραγγιού. Η κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα σχηματίστηκε από το γκρέμισμα του βουνού, που έφραξε τη ροή των υδάτων του ποταμού Μπικάζ (1836). Η Μονή Σέκου είναι ένα ακόμη αξιοθέατο που συναντάμε, πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στη Γκούρα Χομορουλούι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ: Πρωινό και επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά ζωγραφισμένα μοναστήρια της ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, που κρύβουν το καθένα τη δική τους ιστορία. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια, SUCEVITA, MOLDOVITA, VORONET. Ξεκινάμε με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581 - 84 από το μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στη Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο "XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ", που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού). Όλα τα μοναστήρια αυτά προστατεύονται από την UNESCO. Τελειώνουμε τις επισκέψεις των μοναστηριών με την επίσκεψη μας στο μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του Μεγάλου Στεφάνου, που είναι πολύ γνωστό τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες του. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από το ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ, ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (SALINA TURDA): Πρωινό και αναχώρηση μέσω ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ για Κλούζ - Ναπόκα, που είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας. Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Θα προσπεράσουμε ωστόσο την ΚΛΟΥΖ, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Μουσείο - αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που έχει γίνει γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αλλά τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες, κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda, ανακαινίστηκε και μετετράπη σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο αποτελώντας πλέον ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Ρουμανίας. Σήμερα, οι επισκέπτες του παλιού αλατωρυχείου καλούνται να κατέβουν σχεδόν 120 μέτρα μέσα στη Γη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του αλλά και να διασκεδάσουν ανεβαίνοντας στο καρουζέλ ή κάνοντας βαρκάδα που σε ξεναγεί στο υπόγειο ορυχείο και τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες. Εκτός από το σημαντικό βάθος που καθιστά το αλατωρυχείο ως το βαθύτερο μουσείο του κόσμου, η Salina Turda της Ρουμανίας περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες, ιστορίες και φωτισμό που εντυπωσιάζει. Το μουσείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα εκπληκτικό τουριστικό προορισμό. Κάποιες παλιές γραμμές με τις οποίες μεταφέρονταν με βαγόνια το χώμα και το αλάτι έξω από τις σπηλιές, εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Επιστροφή στην ΚΛΟΥΖ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ, KΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το ΣΙΜΠΙΟΥ, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο ΑSTRA. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: Πρωινό και αναχώρηση μέσω ΡΟΥΣ - ΠΛΕΒΕΝ, με στάσεις καθοδόν, για τη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. 'Αφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.


10η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Μετά το πρωινό ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της και αναχωρούμε για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Με ενδιάμεσες στάσεις στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ, φθάνουμε το βράδυ.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup - 4*.
  • Ημιδιατροφή (9 πρωινά - 9 δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
565€  780€

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.