ΤΑΞΙΔΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΡΠΑΘΙΑ

Κωδικός εκδρομής: 1050

ΕΚΔΡΟΜΗ

Οδική εκδρομή Βουκουρέστι Καρπάθια, 6 ημέρες

 

Αναχωρήσεις: 26/08, 16/09, 30/09, 14/10, 28/10
 

Σύντομη Περιγραφή: 6 ημέρες οδική εκδρομή ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΡΠΑΘΙΑ. Το ταξίδι περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και θα επισκεφτούμε μέρη όπως ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ, ΣΙΝΑΙΑ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ, ΜΠΡΑΣΟΒ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Το ταξιδιωτικό πακέτο περιλαμβάνει ημιδιατροφή και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία. 

 
1η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ καθώς και στον Πλαταμώνα για γεύμα προαιρετικά. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ - έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων - άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - BOYKOYΡEΣTI: Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μία πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως πρωτεύουσας της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας που συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη. Θα επισκεφθούμε τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, τη ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ καθώς επίσης και το ΠΑΛΑΤΙ της ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΛΑΤΙ του ΛΑΟΥ). Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την αγορά της πόλης, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ:Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα ΣΙΝΑΪΑ, για να δούμε το παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Συνεχίζουμε για να προσπεράσουμε τη Βουλγαρική πρωτεύουσα και να καταλήξουμε το βράδυ στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Με το εντυπωσιακό δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup - 4*.
  • 5 πρωινά. 
  • 5 δείπνα.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
325 € 440 €

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.